A lányom kedvence

Amikor én tinédzser voltam, teljesen más élet volt, mint most. Ezt látom a lányomon, és mondhatnám, hogy nem tetszik, és hogy a mai fiatalok helytelenül viselkednek, nem tanulnak, nincsenek céljaik, de hála a jó égnek, én nem így látom, vagy inkább úgy mondom, hogy nem ilyen fiatalok vesznek körül. A lányom és barátai, bár csinálnak csínytevéseket, és rosszalkodnak, miért is ne tennék, hiszen fiatalok és tele vannak energiával, bontogatják a szárnyaikat, mindemellett nagyon céltudatosak, jól tanulnak, és többségük már az egyetem első éveiben is rendelkezik állással.

Az én lányom is ilyen, és imádja, hogy lehet elegánsan és igazi nőként öltöznie. Imádja a magas sarkú cipőket, és nagyon szeret vezetni is. Szereti az egyetemet és a munkahelyét is. Rengeteget jön-megy, és én azt látom semmire sincs ideje, ő viszont azt mondja, hogy imádja ezt a szabadságot és azokat a lehetőségeket, amik szembe jönnek, és ki tudja használni őket. Persze ehhez nyilván az is kell, hogy mi támogassuk, és bár van féltés bennünk bőven, ne tiltsuk a dolgoktól, hanem bátorítsuk, hogy a lehető legtöbbet ki tudja magából és a lehetőségekből hozni.

Éppen ezért – és mert folyamatosan új cipők után kell rohangálnunk – nem olyan régen kapott tőlem egy apró ajándékot. Aprót, de annál többet mondó kis meglepetést, ami nem volt más, mint egy magassarkú cipő sarokvédő. A heelgood terméket több mindent is jelentett a lányom számára. Egyrészt azt, hogy végre hosszú távon is hordhat majd egy-egy cipőt, és nem kell vagyonokat arra költenünk, hogy elegánsan, tökéletes cipőkben jelenhessen meg a munkahelyén, másrészt pedig, hogy támogatjuk és nem tiltjuk az álmai megvalósítását, a vezetést, és hogy folyamatosan úton legyen, és valódi nőként, csinosan öltözködhessen. Nagyon sok apukát látok ugyanis, aki ezt nem tudja megemészteni, és tiltásokkal tördeli meg a lánya életét. Mi látszólag nem ezt az utat választottuk, és biztos vagyok benne, hogy jól is döntöttünk. Mint ahogyan abban is, hogy a lányom imádja az új heelgood sarokvédő csodáját.