A céges béke jelképe

Az ember rengeteget tanul, olvas, utána jár ezer és meg egy dolognak és úgy érzi, hogy kellő alapokkal és megfelelő szervezett indulással a vállalat egésze, működés, felépítés, piaci jelenlét és egyéb dolgok tekintetében is biztos kezekben van. Természetesen próbálja már a saját életét is védeni, és ennek biztosítékaként igyekszik inkább több erőbefektetéssel, de a tökéletes munkaerő állományt megtalálni, hogy a későbbiekben megfelelő módon tudjon támaszkodni a céges állományra, akár egy nehezebb időszakban, akár egy üzletileg sűrűbb hónapban. Én minden ilyet megtettem, mert szerettem volna tökéletesen csinálni mindent, már az elején, mert tudom, hogy később nagyban megkönnyíti a dolgomat. Az alapozás egy vállalat számára nagyon fontos, hogy tulajdonosként és vezetőként, később még életünk is lehessen. Én ezt számtalan előttem lezajló példán keresztül láthattam.

Arra viszont nem voltam felkészülve, hogy mit tegyek akkor, ha a vállalat működik, szépen fejlődik és növekedik, a munkaerő állomány tökéletes, szakmailag is maximális módon tudok rájuk támaszkodni és hatalmas terhet vesznek le a mindennapokban is a vállamról, a belső hangulat, a vállalati légkör azonban problémás. Nem igazán tudtam beazonosítani a problémát, mert láttam hogy nagyon intelligens emberek a munkavállalóim, és mindent megtesznek hogy ne legyenek feszült helyzetek, ezek viszont sorra kialakulnak. Pedig még az is látható volt, hogy egyébként úgy szeretik is egymást.

Valamelyik nap ezért elhatároztam, hogy bemegyek és csak figyelni fogok. Próbálom megtalálni az okot. És meg is találtam. Ezek az emberek ugyanis különböző származással és így kultúrával is rendelkeznek, ami alapvetően különböző kommunikációt is von maga után. Innentől azonban már a megoldás is a kezemben volt, mert ahogy induláskor a kogwheel csapatának assessment center szolgáltatását vettem igénybe, most az interkulturális tréning volt az, ami feloldozta a problémát. Nagyon szeretem ezt a kis csapatot, mert nem csak szakmaileg tökéletesek, de emberileg is nagyon jól kijövünk egymással és igazán könnyű így együtt dolgozni. Nagyon gyors és hatékony segítséget nyújtottak most is, úgyhogy most már igazán nagyon szeretek minden reggel a saját cégemnél kávézni, feszültségek és konfliktusok nélkül.